Online tekencursus kleurpotlood

Met de online cursussen volg je de basiscursus realistisch tekenen met kleurpotlood vanuit huis. Lekker tekenen wanneer het jou uit komt, en in je eigen tempo.

 

 

Leer ook realistisch tekenen met de kleurpotloden van Faber Castell!

 

Bij deze cursus worden alle tekenbenodigdheden die de nodig hebt naar je toegestuurd. Dit zijn per les een werkbeschrijving, foto en tekenvellen. Er wordt getekend met kleurpotloden van Faber Castell (Polychromos). Potloden, kneedgum en een speciale longpoint puntenslijper zijn los bij te bestellen.

 

De lessen volg je middels duidelijke instructievideo’s die je op ieder gewenst moment kunt bekijken op de tablet of pc.

 

De basiscursus realistisch tekenen met kleurpotlood bestaat uit 12 lessen, welke in 2 delen (van ieder 6 lessen) te bestellen is.

 

Klik hier voor meer informatie en bestellen

 

 

 

Heb je één van de cursussen gevolgd?

 

Effectief en kwalitatief online realistisch portrettekenen met grafietpotlood - een echte aanrader voor elke tekenaar!

Rated 5 out of 5
15 mei 2023

Van de online aanbieders van tekencursussen vind ik Tekeningenzo één van de betere aanbieders. Deel 1 heb ik net afgerond … op naar deel 2.
De inhoud van het lesmateriaal is kwalitatief erg goed, zowel de tekenmap als de online video’s. Goed verzorgd, duidelijk, concreet en eenvoudig.
De opbouw van de cursus spreekt mij zeer aan. Een aantal verschillende dezelfde kenmerken van het gezicht achterelkaar tekenen vind ik effectief en zeer leerzaam. De uitleg van Anne Barbara in de video’s is effectief en eenvoudig in begrijpelijke taal zonder teveel omhaal van woorden. De gebruikte technieken zijn erg simpel maar geven een verrassend goed resultaat. Ik miste in deel 1 een instructie van het tekenen van de oren en de wenkbrauwen.
De kosten van deze cursus vind ik verrassend laag voor hetgeen wat je krijgt. De tekenmap en inhoud is zeer professioneel opgezet.
Kortom een aanrader voor elke tekenaar! Ik zie uit naar deel 2 die ik net besteld heb.

René Kampinga

Zo dan, toch weer veel geleerd!

Rated 5 out of 5
6 september 2022

Ik heb veel ervaring met pastelpotloden. En dan juist is iets anders is leuk. Ik dacht ..appeltje (yep, getekend) eitje. Maar dat wat toch wat anders. Maar met de goede uitleg en materialen weer veel geleerd. Voor het eerst veel beter begrepen hoe kleurenleer je kan helpen om een mooier resultaat te krijgen.
Bedankt!
Op naar de volgende cursus.

Margreet Bruggeling

online portret met grafiet

Rated 5 out of 5
10 maart 2022

Ik ben nu bezig met portret tekenen met grafiet deel 1. Ik heb bijna alle lessen uitgewerkt en ben nu met de laatste les bezig. Zo leuk om te doen. De uitleg en de video’s zijn ongelooflijk duidelijk. Ik kijk al uit naar deel 2 van deze online cursus. Super fijn en bedankt Anne Barbara.

Yvon

Aanrader en mooie aanvulling op de eerste online cursus

Rated 4 out of 5
9 maart 2022

Na het volgen van de eerste online cursus al veel kennis opgedaan met het tekenen met polychromos kleurpotloden. Nu komt ook het tekenen op gekleurd papier aanbod. Ook nu weer veel tips en uitleg op papier en in de video’s.

Michelle

Een mooie uitdaging en echt heel leuk!

Rated 5 out of 5
22 januari 2022

Onlangs deel 1 van de online cursus “Realistisch tekenen” gevolgd.
Een mooie uitdaging en echt heel leuk!
Het principe van een online cursus vind ik interessant. Je kan thuis op eigen tempo werken. Het is ook handig dat je delen van de video’s kan herbekijken.
En ik moet vanuit België niet naar Nederland komen om de cursus te volgen 🙂
De uitleg en stappenplannen in de cursusmap zijn duidelijk en gestructureerd. Via de video’s krijg je een goed beeld van hoe alles in zijn werk gaat.
Handig ook dat het tekenpapier meegeleverd wordt. Op die manier krijgen we een idee welk soort tekenpapier we best gebruiken voor potloodtekeningen.
We krijgen via de stappenplannen en video’s veel tips en technieken te zien. Heel leerrijk.
Zo kunnen we onze kleurpotloodtekeningen naar een hoger niveau brengen.

Ilse

 

 

 

p.s. MOMENTEEL ZIJN ER GEEN ‘LIVE’ LESSEN! (We zijn nog op zoek naar een andere lesruimte)

 

Vier keer per jaar start bij Tekeningenzo de cursus realistisch tekenen in kleurpotlood. 

In deze cursus gaan we aan de slag met de kleurpotloden van Faber Castell Polychromos. Er komt van alles aan bod, waarbij de focus ligt op kleuren mengen en diverse tekentechnieken om zo bijna fotorealistische tekeningen te creëren.

 

De tekenlessen zijn zo opgezet dat er iedere les een bepaalde afbeelding wordt nagetekend. Dit dan weer oplopend in moeilijkheidsgraad met uiteraard de nodige uitleg, tips en trucs. De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat er per persoon veel aandacht gegeven kan worden en er niet alleen naar het eindresultaat gekeken wordt, maar er zelfs gelet kan worden op hoe men het potlood hanteert en beweegt. De onderwerpen variëren van flora, voorwerpen, groente/fruit maar ook vele dieren.

Deze biedt genoeg uitdaging voor zowel de beginner, als voor gevondenen.

 

Tekenen met kleurpotlood is best arbeidsintensief, een tekening komt dus ook meestal niet af tijdens de les. Om dan thuis verder te tekenen, krijg je alle materialen inclusief een stappenplan/werkomschrijving mee in je tekenmap. De daaropvolgende les wordt na een korte evaluatie van de vorige les weer gestart met een nieuwe tekenopdracht.

 

Al het benodigde materiaal, waaronder o.a. een doos Faber Castell Polychromos kleurpotloden, puntenslijper, gum, en uiteraard tekenpapier is inbegrepen.

 

De basiscursus realistisch tekenen bestaat uit 10 lessen. Voor diegene die nog niet zeker weten of ze alle 10 de lessen willen volgen, is er de mogelijkheid om eerst alleen voor deel 1 (les 1 t/m 5) in te schrijven.

Ga naar: Lesrooster nov ’20 – feb ’21 (PDF)

 

Ga naar de shop voor: (deel 1)  of (deel 2) voor meer informatie en kijk of er bij de cursus van jou keuze nog plaatsen vrij zijn, en schrijf je in!

 

Note: Wegens de coronamaatregelen is het lesrooster momenteel wat aangepast en starten er minder cursussen dan normaal. Mocht jouw keuze er niet bij zitten, stuur even een email en ik kijk of er misschien mogelijkheden zijn.