Cursussen

Leer ook realistisch tekenen met de kleurpotloden van Faber Castell!

 

Met de online tekencursussen van Tekeningenzo volg je de lessen vanuit huis. Lekker tekenen wanneer het jou uit komt, en in je eigen tempo.

De volgende tekencursussen zijn momenteel verkrijgbaar:

 

Realistisch tekenen met kleurpotlood, deel 1

Realistisch tekenen met kleurpotlood, deel 2

Realistisch portrettekenen met grafietpotlood, deel 1

 

 

 

p.s. MOMENTEEL ZIJN ER GEEN ‘LIVE’ LESSEN! (We zijn nog op zoek naar een andere lesruimte)

 

Vier keer per jaar starten er in Zutphen bij Tekeningenzo diverse tekencursussen. Heb je nog wat uitdaging, een stok achter de deur, inspiratie of ander excuus nodig om weer eens in het potlood te klimmen? Lees dan verder! 

 

De tekenlessen worden in kleine groepen gegeven, zodat er voor iedere cursist voldoende aandacht is. Iedere les wordt er aan een nieuwe tekenopdracht gestart, oplopend in moeilijkheidsgraad met uiteraard de nodige uitleg, tips en trucs. Er komt in de cursussen van alles aan bod, niet alleen diverse tekentechnieken, maar ook wordt er gelet op de verschillende manieren van het hanteren en bewegen van het potlood.

Schetsen hoef je met deze tekenlessen niet, wat je wel leert is, hoe je op andere manieren eenvoudig een goede lijntekening opzet. De focus ligt op wat je vervolgens met die lijntekening doet, je leert diverse tekentechnieken om daarmee bijna fotorealistische tekeningen te kunnen creëren. 

 

Tekenen is overigens best arbeidsintensief, een tekening komt dus ook meestal niet af tijdens de les. Om dan thuis verder te tekenen, krijg je alle tekenmaterialen en ook bijbehorende stappenplannen mee in je tekenmap. Iedere les wordt na een korte evaluatie van de vorige les weer gestart met een nieuwe tekenopdracht.

 

Aangezien goed materiaal de beste basis is, is al het benodigde materiaal, waaronder o.a. potloden, puntenslijper, gum, tekenmap en uiteraard tekenpapier, bij de cursussen inbegrepen.

 

Een basiscursus bestaat uit totaal 10 lessen, welke zijn opgedeeld in 2 blokken van 5 lessen.

Er zijn 2 basiscursussen: realistisch tekenen met kleurpotlood en portrettekenen met grafietpotlood.

 

Na een basiscursus, kan je doorstromen naar de vervolgcursus. Cursisten uit zowel “portrettekenen met grafietpotlood”, als die uit “realistisch tekenen met kleurpotlood” komen hier samen en kunnen hier zich verder bekwamen in de eerder gevolgde tekencursus.

 

De lessen worden gegeven in het huisatelier van Tekeningenzo in Zutphen. Klik hier voor het adres.

 

Kom je ook tekenen? Koffie, thee en zelf gebakken koekjes staan al klaar!

 

 

 

 

Nog wel even aandacht voor het volgende:

 

De cursusruimte is stralings-vrij, je wordt dan ook verzocht je mobiel en andere draadloze apparaten* uit / of op vliegtuigstand te zetten tijdens de lessen.

Indien je bereikbaar moet blijven, kan je mobiel op een daarvoor afgeschermde plek gelegd worden, waar hij gehoord kan worden, maar geen straling in de cursusruimte kan komen. Deze maatregel is in verband met mijn overgevoeligheid voor elektromagnetische straling (EHS) helaas noodzakelijk.

* mobieltjes, maar ook: smart watches, gehoortoestellen, stappentellers, polshartslagmeters, notebooks, navigatie apparatuur, ipod’s en draadloze headsets/oordopjes.

De draadloze toepassingen voor gehoortoestellen kunnen tegenwoordig vaak via een app tijdelijk worden uitgeschakeld. (deze zijn standaard uitgerust met bluetooth technologie).