ONLINE cursussen

Realistisch tekenen
Meer info

ONLINE cursussen

Realistisch tekenen
Meer info

ONLINE cursussen

Realistisch tekenen
Meer info

ONLINE cursussen

Realistisch tekenen
Meer info

Nieuws

Januari 2023:

Nieuw in de collectie:

 

Nieuwe maten verkrijgbaar:

 

 

November 2022:

Nieuw: Tekenpakketten voor grafietpotlood!

 

De eersten in de collectie van tekenpakketten voor grafietpotlood is ‘De Amerikaanse grijze eekhoorn‘ en ‘Parkietjes op stok’.

Er zijn er nog meer in de maak, dus houdt de site maar in de gaten!

Alle tekenpakketten van deze serie worden uitgebracht inclusief een stappenplan, tekenvellen, foto, en een lesvideo.

 

Augustus 2022:

Nieuw: De cursus Portrettekenen met grafietpotlood, deel 2, is te bestellen!

 

Met de komst van de nieuwe tekencursus, is ook het assortiment aangevuld met losse grafietpotloden en een bliketui van 12 grafietpotloden van Faber Castell.

 

 

Mei 2022:

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het 2e deel van de online portrettekencursus. De verwachting is dat de cursus vanaf juli/augustus 2022 kan worden besteld.

 

Maart 2022:

Nieuw: Kleurenkaart voor de kleurpotloden van Faber Castell Polychromos.

Teken alle 120 kleuren overzichtelijk op een A4 tekenvel.

 

 

Speciaal voor tekenaars die (ook) tekenen met Prismacolor, Karisma en Caran d’ Ache Luminance:

 

Een aantal kleuren van Faber Castell Polychromos komen aardig overeen met die van Prismacolor, Karisma, Derwent Colorsoft en Caran d’Ache Luminance. In de omrekentabel vind je de overeenkomstige kleurpotloodnummers van deze potloden.

De kleurpotloden van Prismacolor en Karisma zijn goed samen met Faber Castell Polychromos te gebruiken. De kleurpotloden van Caran d’ache Luminance zijn veel zachter en daardoor intenser van kleur, waardoor het minder raadzaam is deze in combinatie met Faber Castell Polychromos te gebruiken.

 

Omdat de tekenpakketten allemaal getekend worden met de kleurpotloden van Faber Castell Polychromos, staat hieronder een omrekentabel voor de alternatieve kleurnummers van bovengenoemde merken.

 

Omrekentabel Faber Castell Polychromos

 

p.s. voor de online tekencursussen met kleurpotlood wordt het afgeraden om met een ander merk (dan Faber Castell) te gaan tekenen. Omdat de andere merken kunnen afwijken in hardheid, kleur, intensiviteit en kwaliteit (zeker bij goedkope kleurpotloden) zullen de resultaten daarmee gaan afwijken. (We zeggen het maar even, om teleurstellingen te voorkomen)

 

 

December 2021:

Tekenpakketten

Nieuwe uitvoering, alles in een nieuw jasje!

Alle tekenpakketten krijgen momenteel een nieuwe opmaak. Ze krijgen nu dezelfde uitvoering als die van de tekencursussen.

 

Online tekencursussen

Nu verkrijgbaar:

 

 

In voorbereiding zijn:

 

  • portrettekenen met grafietpotlood deel 2 (online). Verwacht: zomer 2022.
  • portrettekenen met kleurpotlood deel 1 (online). Verwacht: eind 2022.

juni 2021

Nieuw: Nieuwsbrief!

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van tekencursussen, acties, nieuwe tekenmaterialen en tekenpakketten in de webshop van Tekeningenzo.

 

Je ontvangt direct na aanmelding een email ter bevestiging. Geen email gehad? Check de spam-box!

De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 1x per maand. Opzeggen kan middels link onderaan de nieuwsbrief-email.

 

 

Mei 2021:

 

Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar wat anderen vinden van een bepaald product of cursus? Ik ook! Vanaf vandaag (20 mei 2021) is het mogelijk een recensie te plaatsen bij de online tekencursussen.

Heb jij één van de cursussen al gedaan? Laat dan een berichtje achter, zodat anderen kunnen zien wat jij ervan vond!

 

Beoordeel hier cursus realistisch teken, deel 1 (helemaal onderaan de pagina)

Beoordeel hier cursus realistisch teken, deel 2

 

 

Tekencursussen

Update augustus 2021: We zijn op zoek naar (een andere) lesruimte. Met de huidige corona-regelgeving kunnen we slechts 4 personen tegelijk rond de tekentafel zitten, terwijl dat er voorheen 8 waren. Daardoor worden de lesroosters teveel uitgesmeerd moeten worden, en bepaalde dagdelen te snel vol zitten. Met een grotere lesruimte, hopen we bovendien dat we niet meteen weer alle lessen hoeven stop te zetten, mochten de regels weer aangescherpt worden.

Update februari 2021: Ondanks dat de basisscholen weer open zijn, en ik mijn handen weer vrij heb overdag, heb ik besloten nog geen nieuwe tekenlessen op te starten. De kans dat onze kinderen opnieuw weer thuis zitten bij een besmetting in de klas, is aanwezig, en dan zou ik weer lessen moeten stopzetten. Daarom gebruik ik de komende tijd om extra tekenopdrachten en video’s te maken.

Update december 2020: Wegens de aangescherpte corona maatregelen, zullen de tekenlessen tot 20 januari moeten worden stopgezet. Zolang de basisscholen dicht zijn, kan ik helaas geen les geven, want dat gebeurt normaal gesproken onder schooltijd als onze dochters op school zitten. Zodra het weer kan (en mag), worden alle tekenlessen weer hervat.

Update: september 2020: Met wat aanpassingen en regels op de werkplek, zijn er nog altijd tekenlessen bij Tekeningenzo. Wel is het aantal beschikbare plaatsen aangepast en is er plaats voor maximaal 4 personen per les. Heb je interesse om ook te komen tekenen? Wees er snel bij, de groepen zitten snel vol!

 

 

Shop

Al jaren verkoopt Tekeningenzo de leukste en handigste tekenmaterialen aan haar cursisten. Nu is er, sinds oktober 2020, ook de online winkel, een mooie aanwinst op wat we eigenlijk al heel lang deden.

Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid, dus kom nog eens langs!