Portret tekenen met grafietpotlood

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN ‘LIVE’ LESSEN! (We zijn nog op zoek naar een andere lesruimte)

 

Vier keer per jaar start bij Tekeningenzo de cursus portrettekenen in grafietpotlood. Met de cursus portrettekenen gaan we aan de slag met verschillende hardheden grafietpotlood en leer je tevens met een doezelaar te werken. Tijdens de lessen krijg je uitleg over verschillende tekentechnieken en leer je op allerlei manier het potlood te hanteren om bepaalde resultaten en structuren te verkrijgen.

 

In deel 1 van deze cursus zijn de oefeningen gericht op het realistisch mogelijk tekenen van kinderportretten. Tijdens de lessen krijg je een zowel theorie als voldoende aanwijzingen om je hiermee tot mooie resultaten te kunnen komen. In iedere les komt een bepaald onderdeel (ogen, mond, neus e.d.) aan de orde, zodat we in de laatste paar lessen dit combineren tot het tekenen van hele portretten. Bij deze lessen krijg je tevens handleidingen mee met afbeeldingen, uitleg en oefenvellen.

 

Bij deze cursus zijn alle materialen inbegrepen, je krijgt naast alle handleidingen en oefenvellen/tekenpapier ook een blikje grafietpotloden, puntenslijper, gum, doezelaar en tekenmap.

 

In het 2e deel gaan we verder met tekenen met allerlei leuke tekenopdrachten zoals je inmiddels van mij gewend bent en oefenen we ook volwassen koppen. De tekenmaterialen (potloden, gum, map e.d.) van het eerste deel van de cursus neem je weer mee.

 

De complete basiscursus portrettekenen bestaat uit 10 lessen, en bestaat uit deel 1 en deel 2 (beide 5 lessen) en biedt genoeg uitdaging voor zowel de beginner, als voor gevondenen.

 

Ga naar: Lesrooster nov ’20 – feb ’21 (PDF)

 

Ga naar de shop voor: (deel 1)  of (deel 2) voor meer informatie en kijk of er bij de cursus van jou keuze nog plaatsen vrij zijn, en schrijf je in!