Realistisch tekenen met kleurpotlood

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN ‘LIVE’ LESSEN! (We zijn nog op zoek naar een andere lesruimte)

 

Vier keer per jaar start bij Tekeningenzo de cursus realistisch tekenen in kleurpotlood. 

In deze cursus gaan we aan de slag met de kleurpotloden van Faber Castell Polychromos. Er komt van alles aan bod, waarbij de focus ligt op kleuren mengen en diverse tekentechnieken om zo bijna fotorealistische tekeningen te creëren.

 

De tekenlessen zijn zo opgezet dat er iedere les een bepaalde afbeelding wordt nagetekend. Dit dan weer oplopend in moeilijkheidsgraad met uiteraard de nodige uitleg, tips en trucs. De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat er per persoon veel aandacht gegeven kan worden en er niet alleen naar het eindresultaat gekeken wordt, maar er zelfs gelet kan worden op hoe men het potlood hanteert en beweegt. De onderwerpen variëren van flora, voorwerpen, groente/fruit maar ook vele dieren.

Deze biedt genoeg uitdaging voor zowel de beginner, als voor gevondenen.

 

Tekenen met kleurpotlood is best arbeidsintensief, een tekening komt dus ook meestal niet af tijdens de les. Om dan thuis verder te tekenen, krijg je alle materialen inclusief een stappenplan/werkomschrijving mee in je tekenmap. De daaropvolgende les wordt na een korte evaluatie van de vorige les weer gestart met een nieuwe tekenopdracht.

 

Al het benodigde materiaal, waaronder o.a. een doos Faber Castell Polychromos kleurpotloden, puntenslijper, gum, en uiteraard tekenpapier is inbegrepen.

 

De basiscursus realistisch tekenen bestaat uit 10 lessen. Voor diegene die nog niet zeker weten of ze alle 10 de lessen willen volgen, is er de mogelijkheid om eerst alleen voor deel 1 (les 1 t/m 5) in te schrijven.

Ga naar: Lesrooster nov ’20 – feb ’21 (PDF)

 

Ga naar de shop voor: (deel 1)  of (deel 2) voor meer informatie en kijk of er bij de cursus van jou keuze nog plaatsen vrij zijn, en schrijf je in!

 

Note: Wegens de coronamaatregelen is het lesrooster momenteel wat aangepast en starten er minder cursussen dan normaal. Mocht jouw keuze er niet bij zitten, stuur even een email en ik kijk of er misschien mogelijkheden zijn.